Raudonasis sausas
Unikalus retų Langedoko vynuogių veislių mišinys. Viduržemio jūros įtaka - vėsios vasaros naktys leidžia optimaliai nokti vynuogėms. Geležinimi gausus raudonasis molis ir akmenų dirva suteikia vynams šviežumo ir subtilumo. Vynas brandinamas tik nerūdijančio metalo talpose, taip saugomas vaisiškumas ir šviežumas. Nokių mėlynių, šokolado, bijūnų, žibuoklių aromatų. Gilus, gaivus, turtingas.
Tiekti 16 -18°C prie antienos su figomis, jautienos sprandinės troškinio, brandesnių sūrių.
Lietuvoje gyvenusios Ženios Vasiljevos karjerą farmacijos srityje sustabdė kelionė į Pietų Prancūziją: sutikusi savo vyrą, prancūzą Thibauld Vermillard’ą, ji nėrė į visiškai naują sritį – vyndarystę. Šiuo metu vilnietės ir prancūzo pora vysto sėkmingą veiklą Langedoko regione esančioje vyninėje „Domaine Ampelhus“ ir net pelnė Geriausio jaunojo Prancūzijos vyndario prizą. „Perėmėme 10 ha ploto vynuogyną ir jį išplėtėme, šiuo metu turime 12 ha. Langedoke tai laikoma šeimos vynuogynu – jis tikrai nėra pramoninis, bet ir nėra visiškai mažiukas. Dirbame dviese su Thibaud, tačiau derliaus nuėmimo metu, t. y. nuo rugpjūčio iki spalio mėnesio, samdomės keletą pagalbininkų. Be čia tradicinių ‘Muscat’ ar ‘Grenache’, auginame ‘Piquepoul Noir’, ‘Terret Noir’, ‘Rivairenc’ ir kitas vynuoges. Vynuogyne turime ir mano vyro senelio augintų medžių, kuriems nuo 40 iki 70 metų, ir savo pasodintų istorinių veislių. Dalis vynų gaminami pagal apeliacijos reikalavimus, tačiau dalis – vadinamieji Vin de France, leidžia mums eksperimentuoti ir kurti. Todėl vynininkystėje bandome tai, kas neįprasta, – su baltosiomis vynuogėmis atliekame procesus, įprastus raudonosioms uogoms. Taip gauname įdomių rezultatų. Mano noras gaminti vyną augo kartu su pažinimu – atsivėrė toks platus ir senas pasaulis, ilgalaikės tradicijos. Šiandien jaučiuosi daranti darbą, kuris pradėtas jau labai seniai, ir mūsų mažas indėlis man suteikia daug prasmės. Vynas – daugiau nei produktas, tai ir istorija, ir kultūra. Visgi mane labiausiai skatina daryti vyną mūsų terroir. Vos pradėjusi mokytis apie Prancūzijos regionų terroir, suvokiau, koks ypatingas yra Langedokas. Šio regiono terroir – ypatingas, su savo kalvomis ir apvaliais akmenimis (pranc. - galets roulés), kuriuos Ronos upė čia atnešė prieš 400 tūkst. metų. Turiu su šia aplinka ypatingą ryšį.“