Baltasis sausas
Vynuogės surenkamos iš skirtingų augaviečių (Verdigny, Sury en vaux, Chavignol), kurios turtingos kalkakmenio ir molio dirvožemiu. Vidutinis vynmedžių amžius 20- 30 m.
Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno statinėse su kontroliuojama temperatūra ( 16- 18 °C).
Išraiškingas ir ilgai išliekantis vyno aromatas, pasižymintis baltų gėlių, nokių citrinų ir greipfruitų natomis.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie žuvies, baltos mėsos patiekalų, ožkos sūrių.
Chatelain šeima puoselėja vynuogininkystės tradicijas Pouilly-sur-Loire šlaituose nuo pat 1630 metų – šiuo metu ūkyje darbuojasi jau dvyliktoji karta. André Chatelain, kuris išėjo Anapilin 2005 metais, buvo vienas iš pirmųjų Luaros Pouilly regiono vyndarių, pradėjusių eksportuoti savo vynus ir kurti tarptautinį savo vyninės vardą. Šios pastangos buvo vainikuotos sėkme – Domaine Chatelain tapo vienu labiausiai pripažintų Pouilly-sur-Loire vyno gamintojų.
Vynuogės, skirtos garsiajam Pouilly-Fumé (Pouilly – vietovės pavadinimas, Fumé – dūmas), auga unikaliame, mineralais turtingame dirvožemyje, susidedančiame iš molio ir žvyro mišinio, padengto klintimi, titnagu ir kalkiniu tufu. Būtent šis sudėtingas mineralų kompleksas suteikia vynui charakteringą dūmišką prieskonį, kuris neatsiejamas nuo bene elegantiškiausios ‘Sauvignon Blanc’ išraiškos pasaulyje.
Vyno stilius
Domaine Chatelain vynai pasižymi išskirtine elegancija, gaivumu ir minerališkumu, būdingu aukščiausios kokybės Pouilly-Fumé. Dominuoja ‘Sauvignon Blanc’ veislė.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Chatelain valdo vynuogynus geriausiose Pouilly-sur-Loire apylinkėse:
Šios unikalios terroir savybės ir šeimos tradicijos leidžia Domaine Chatelain kurti išskirtinius Pouilly-Fumé vynus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Chatelain Pouilly-Fumé vynai dažniausiai yra skirti mėgautis būnant jauniems, kai atsiskleidžia jų gaivumas ir ryškūs aromatai. Vis dėlto, aukštesnės klasės cuvée gali puikiai bręsti butelyje keletą metų, įgaudami dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Jų elegantiškas stilius ir minerališkumas leidžia šiuos vynus lengvai priderinti prie įvairių patiekalų.