Vilnius

Klaipėda

  • Wine Advocate

    94 / 100

Domaine Sigalas Assyrtiko Santorini PDO 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Domaine Sigalas Assyrtiko Santorini PDO 2022

52.00

Aprašymas

Šis vynas tai tarsi Assyrtiko vynuogės knyga, talpinanti taurėje Santorinio salos unikalų smėlėtą vulkaninį dirvožemio ir aplinkos charakterį. Rankomis rinkto, kruopščiai perrinkto, 60 metų vynmedžių derliaus fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje.

Šiaudų spalvos vynas kvepia citrusiniais vaisiais, šviežiais ananasais.  Puikios struktūros, gilaus skonio, gyvos rūgšties, kuri suteikia šviežumo. Minerališkas, ilgo poskonio vynas.

Likutinis cukraus kiekis - 3.1g/l

Rūgšties kiekis - 5,8 g/l

Patiekimas

Patiekti 10 - 12°C temperatūros prie baltos riebios žuvies, austrių, baltos mėsos, riebesnių šviežių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

Wine Advocate

The 2022 Santorini Assyrtiko, the flagship 100% Assyrtiko (usually producing around 100,000 bottles), is unoaked and comes in at 14.5% alcohol. Ripe and dense, this is a big wine on the palate, yet it is never overripe and it is sometimes stonewashed in demeanor. It shows good balance while it coats the palate, and it finishes with great fruit supported by impressive structure. The main flaw here is that this is underdeveloped and not yet fully expressive. That, of course, is something that will only be fixed by a couple of years in the bottle. It should hold well after that. That's not to say you can't drink it today. It is very good right now.

Apie gamintoją

Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.

Jums galėtų patikti