Baltasis sausas
Šis vynas tai tarsi Assyrtiko vynuogės knyga, talpinanti taurėje Santorinio salos unikalų smėlėtą vulkaninį dirvožemio ir aplinkos charakterį. Rankomis rinkto, kruopščiai perrinkto, 60 metų vynmedžių derliaus fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje.
Šiaudų spalvos vynas kvepia citrusiniais vaisiais, šviežiais ananasais. Puikios struktūros, gilaus skonio, gyvos rūgšties, kuri suteikia šviežumo. Minerališkas, ilgo poskonio vynas.
Likutinis cukraus kiekis - 3.1g/l
Rūgšties kiekis - 5,8 g/l
Patiekti 10 - 12°C temperatūros prie baltos riebios žuvies, austrių, baltos mėsos, riebesnių šviežių sūrių.
The 2022 Santorini Assyrtiko, the flagship 100% Assyrtiko (usually producing around 100,000 bottles), is unoaked and comes in at 14.5% alcohol. Ripe and dense, this is a big wine on the palate, yet it is never overripe and it is sometimes stonewashed in demeanor. It shows good balance while it coats the palate, and it finishes with great fruit supported by impressive structure. The main flaw here is that this is underdeveloped and not yet fully expressive. That, of course, is something that will only be fixed by a couple of years in the bottle. It should hold well after that. That's not to say you can't drink it today. It is very good right now.
„Domaine Sigalas“ vyninė įsikūrusi vaizdingoje Oia lygumoje, šiaurinėje Santorinio salos dalyje. Vyninė valdo 40 ha vynuogynus, kuriuose vynuogės auginamos tvariai. Metinė vyninės produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami skiriant didelį dėmesį Santorino ir kaimyninėms Kiklado saloms. „Domaine Sigalas“ yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų, o jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Paris Sigalas, novatoriškas vyndarys, pritaikęs matematiką ir kitas naujoves enologijoje ir vynuogininkystėje, iškėlė Santorinio vynus į tarptautinį lygį. 1991 m. „Santorini Assyrtiko“ buvo pirmasis jo derlius ir pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis „Domaine Sigalas“ veiklos pradžią. Vyninė yra žinoma kaip viena reikliausių Santorinio vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą. Inovacijos ir techninis išprusimas dera su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai pagrįsti Paris Sigalas principu – „dinamiška tradicijų evoliucija“.
Vyno stilius
„Domaine Sigalas“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, atspindinčiu Santorinio terroir unikalumą. Tai minerališki, gaivūs ir aromatingi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir kitų lengvų patiekalų.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Sigalas“ valdo vynuogynus, esančius Santorinio saloje, garsėjančioje savo unikaliu vulkaniniu terroir:
Šie vynuogynai pasižymi unikaliu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Sigalas“ balti vynai dažniausiai geriami jauni, kad būtų galima mėgautis jų gaivumu ir aromatais. Raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų.