Baltasis sausas
Nychteri tradiciškai vadinamas Santorini baltasis vynas, gaminamas iš pernokusių Assyrtiko vynuogių. Pagrindinės jo savybės yra alkoholio kiekis apie 15% ir likutinio cukraus buvimas. Rankinis vynuogių rinkimas ir kruopštus rūšiavimas, ilgas sulčių spaudimas naudojant visą vynuogių kekę, fermentacija 500 litrų senose prancūziško ąžuolo statinėse, vyno brandinimas su nuosėdomis 20 mėn. periodiškai maišant suteikia vynui tvirtą charakterį. Lazdyno riešutų, bičių korio, abrikosų uogienės aromatai persipina su vanilės, pieniško šokolado ir saldžių prieskonių natomis. Skonis sodrus ir riebus, aštrios rūgštelės, suteikiančios trapumą ir pusiausvyrą. Koncentruotas, ilgo poskonio.
Brandinimo potencialas - 10+ metų.
Likutinis cukraus kiekis -4 g/l.
Rūgštis - 5,9g/l.
Tiekti 13-15°C prie anties apelsinų padaže, troškinys su baltuoju padažu, sodresnių žuvų, ožkos sūrių.
The 2020 Nychteri is an Assyrtiko aged for 20 months in used French oak. It comes in with 15.6% alcohol, 9.5 grams of residual sugar and total acidity of 5.9 grams. Nychteri is often an unusual beast. And this is a beast. It's slightly sweet and slightly alcoholic. The price of this is partly propelled by small quantities (around 3,000 bottles per year, although no information was given on this vintage), but the price has still zoomed in the last few years. I've had my issues with this bottling, although they have done some things very well. It gets even harder to recommend at this price point.
An off-dry white with aromas of lemon pie, toasted nuts, roasted pineapple, baked mango and sweet vanilla. Full-bodied with a creamy, ripe palate. The residual sugar is nicely balanced. Drink now.
„Domaine Sigalas“ vyninė įsikūrusi vaizdingoje Oia lygumoje, šiaurinėje Santorinio salos dalyje. Vyninė valdo 40 ha vynuogynus, kuriuose vynuogės auginamos tvariai. Metinė vyninės produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami skiriant didelį dėmesį Santorino ir kaimyninėms Kiklado saloms. „Domaine Sigalas“ yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų, o jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Paris Sigalas, novatoriškas vyndarys, pritaikęs matematiką ir kitas naujoves enologijoje ir vynuogininkystėje, iškėlė Santorinio vynus į tarptautinį lygį. 1991 m. „Santorini Assyrtiko“ buvo pirmasis jo derlius ir pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis „Domaine Sigalas“ veiklos pradžią. Vyninė yra žinoma kaip viena reikliausių Santorinio vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą. Inovacijos ir techninis išprusimas dera su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai pagrįsti Paris Sigalas principu – „dinamiška tradicijų evoliucija“.
Vyno stilius
„Domaine Sigalas“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, atspindinčiu Santorinio terroir unikalumą. Tai minerališki, gaivūs ir aromatingi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir kitų lengvų patiekalų.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Sigalas“ valdo vynuogynus, esančius Santorinio saloje, garsėjančioje savo unikaliu vulkaniniu terroir:
Šie vynuogynai pasižymi unikaliu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Sigalas“ balti vynai dažniausiai geriami jauni, kad būtų galima mėgautis jų gaivumu ir aromatais. Raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų.