Baltasis sausas
Nychteri tradiciškai vadinamas Santorini baltasis vynas, gaminamas iš pernokusių Assyrtiko vynuogių. Pagrindinės jo savybės yra alkoholio kiekis apie 15% ir likutinio cukraus buvimas. Rankinis vynuogių rinkimas ir kruopštus rūšiavimas, ilgas sulčių spaudimas naudojant visą vynuogių kekę, fermentacija 500 litrų senose prancūziško ąžuolo statinėse, vyno brandinimas su nuosėdomis 20 mėn. periodiškai maišant suteikia vynui tvirtą charakterį. Lazdyno riešutų, bičių korio, abrikosų uogienės aromatai persipina su vanilės, pieniško šokolado ir saldžių prieskonių natomis. Skonis sodrus ir riebus, aštrios rūgštelės, suteikiančios trapumą ir pusiausvyrą. Koncentruotas, ilgo poskonio.
Brandinimo potencialas - 10+ metų.
Likutinis cukraus kiekis -4 g/l.
Rūgštis - 5,9g/l.
Tiekti 13-15°C prie anties apelsinų padaže, troškinys su baltuoju padažu, sodresnių žuvų, ožkos sūrių.
The 2020 Nychteri is an Assyrtiko aged for 20 months in used French oak. It comes in with 15.6% alcohol, 9.5 grams of residual sugar and total acidity of 5.9 grams. Nychteri is often an unusual beast. And this is a beast. It's slightly sweet and slightly alcoholic. The price of this is partly propelled by small quantities (around 3,000 bottles per year, although no information was given on this vintage), but the price has still zoomed in the last few years. I've had my issues with this bottling, although they have done some things very well. It gets even harder to recommend at this price point.
An off-dry white with aromas of lemon pie, toasted nuts, roasted pineapple, baked mango and sweet vanilla. Full-bodied with a creamy, ripe palate. The residual sugar is nicely balanced. Drink now.
Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.