Saldusis saldus
Senų, daugiau nei 60 metų senumo vynuogynų derlius yra naudojamas šio vyno gamybai.
Prisirpusios baltosios vynuogės vyninėje yra džiovinamos saulės atokaitoje. Po 10 - 12 dienų, sudžiuvusios uogos yra išspaudžiamos ir fermentuojamos. Vyno brandinimo procesas trunka 4 metus ąžuolinėse statinėse.
Aukso gelsvumo vynas gana intensyviai kvepia razinomis, prisirpusiais abrikosais, figomis, tamsiu medumi, džiovintais riešutais bei lauko žolelėmis. Burnoje vynas itin puikaus balanso, kuriame juntama gaivumo pojūtį suteikianti rūgštis bei ilgas kompleksiškas skonis.
Labai ilgas brandinimo potencialas.
Likutinis rūgšties kiekis 9.5 g/l
Likutinis cukraus kiekis 369 g/l
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie desertų su džiovintais vaisiais ir šokoladu, anties kepenėlių pašteto su karamelizuotų svogūnų džemu ar tiesiog vietoj deserto.
Sultanas, Christmas pudding and burnt toffee character throughout. Very thick and very sweet with a syrupy texture. So much caramel at the end. Drink now.
Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.