Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų.
2020-ųjų metų derliaus vynai pasižymi aiškiu ir tiksliu charakteriu su gaiviomis vaisių natomis,nors derlius nebuvo didelis. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, vynuogės renkamos rankomis ir kelis kartus rūšiuojamos, vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje. Sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose, vynas kelis mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse. Vėlyvas išpilstymas ir ilgas brandinimas su nuosėdomis suteikia vynui papildomo gylio. Vynas žavi savo traškiu minerališkumu.
Likutinis cukraus kiekis - 3,2 g/l
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžiagyvių, riebių žuvies patiekalų, pastos, riebesnių mikštųjų sūrių.
Domäne Wachau (iki 2008 metų - Freie Weingartner Wachau) yra vienas pagrindinių Wachau regiono vyno gamintojų-kooperatyvų. Vynuogynų teritorija siekia 440 ha, kas sudaro beveik trečdalį visų Wachau vynuogynų. Kita vertus, ūkis orientuojasi į aukščiausios klasės vynus, kurių tarpe žymieji 'Riesling' ir 'Grüner Veltliner vynai iš prestižinių vynuogynų - Achleiten, Kollmitz, Loibenberg ir Tausend-Eimer-Berg.