Baltasis sausas
Harmoningas, romus, šiltas vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio kalkakmenio akmenų dirvoje, kuri labai palanki Riesling vynuogių vynams.
Daug prinokusių kaulavaisių aromatų ir šiek tiek titnago charakterio suteikia šiam dosniam ir kreminiam Elzaso sausam rislingui tvirtos asmenybės charakterį.
Vyno vartojimo potencialas - 20/25 metai.
Tiekti 10-12 °C prie jūros gėrybių, keptos lašišos, jūros lydekos.
Plenty of ripe stone-fruit aromas and some flint character give this generous and creamy Alsace dry riesling stacks of personality. Riesling freaks may feel that this is a bit on the soft side at the finish, but we feel this unusual style shows appealing harmony. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.
Nuo 1993 metų vyndarys Jeanas Christophe Bott-Geylas, kurio protėviai 1795 metais užveisė pirmuosius vynuogynus, stojo prie Domaine Bott-Geyl vairo ir aiškiai įtvirtino savo stilių Beblenhaime. Šiek tiek vyresnis nei dvidešimties, pasimokęs Naujajame pasaulyje ir Burgundijoje bei turėdamas didelę savo mokytojo Leonardo Humbrechto įtaką bei aistrą teroir išraiškingumui vynuose, vyno gamybą jis pradėjo vykdyti pagal organinius ir biodinaminius principus, o tai patvirtinančius sertifikatus gavo 2000-aisiais. J. Ch. Bott-Geylas yra gamintojas, kuris dėl savo išskirtinio vyno greitai tapo atpažįstamas ir pateko tarp kylančių Elzaso vyndarių. Jis stengiasi rasti balansą tarp regione vyraujančių tendencijų – gėrimuose didėjančio cukraus kiekio, išpūstos skonių koncentracijos – ir natūralumo, kuriame saugoma terroir išraiška, švarumas ir vaisiškas grynumas. Šiuo metu Bott - Geyl valdas sudaro 15 hektarų vynuogynų. Jie suskirstyti į 80 sklypų septyniose komunose. Apie 5 hektarai turi Grand Cru kategoriją šešiose skirtingose regiono vietose.