Likerinis saldus
„Pineau des Charentes“ yra regioninis vakarų Prancūzijos aperityvas, gaminamas Šarantos, Pajūrio Šarantos ir Dordonės departamentuose. Nors populiarus savo gamybos regione, jis mažiau žinomas kituose Prancūzijos regionuose ir šiek tiek neįprastas užsienyje. Pineau yra "likerinis vynas", saldus, pastiprintas prancūziškas vynas, maišytas su konjaku.
Šis "Pineau" labai aromatingas, išsiskiria ramunėlių ir medaus akcentais. Jo skonis švelnus ir saldus, tačiau rūgštis suteikia jam kompleksiškumo įspūdį. Burnoje dominuoja džiovintų abrikosų ir medaus natos. "Pineau" brandintas 5 metus ąžuolo statinėse.
Rekomenduojame tiekti 12-14 °C kaip aperityvą, prie midijų, kumpio arba salotų su melionais.
Atidarius laikyti šaldytuve 3 mėnesius.
„Domaine Drouet“ - Konjako regiono širdyje įsikūręs prestižinis gamintojas, garsėjantis išskirtinio konjako, kuriame įkūnijamas šio garbingo gėrimo meistriškumas ir paveldas, gamyba. Šeimai priklausančioje valdoje, kurios šaknys siekia XIX a., derinamos laiko patikrintos tradicijos ir naujoviški gamybos metodai.
„Domaine Drouet“ užima apie 40 ha dviejose geriausiose konjako vynuogių auginimo vietovėse - 70% Grande Champagne ir 30% Petite Champagne. Dvaro įsipareigojimas tvariai vynuogininkystei ir kruopščiai vynuogynų priežiūrai užtikrina, kad būtų renkamos tik geriausios ‘Ugni Blanc’ vynuogės, kurios lemia sodrų ir sudėtingą konjako charakterį.
Palikimas, kurį puoselėja konjako gamintojai, sulaukia žinovų ir kolekcininkų pripažinimo visame pasaulyje. Tad „Domaine Drouet“ konjakai - tai ne tik spiritiniai gėrimai, bet ir paveldo, kokybės, aistros ir nesenstančio žavesio, kurį suteikia vienas iš žymiausių Prancūzijos gėrimų gamintojas, šventė.