Libane yra posakis - kuo geresnis vynas, tuo geresnis arakas.
Štai kodėl šio arako gamybai Obeidi vynuogių veislės vynuogės renkamos itin kruopščiai. Derlius nuimamas rankomis rugsėjį, vynuogės švelniai mechaniškai susmulkinamos ir išspaudžiamos. Po trigubo distiliavimo vynas paverčiamas araku. Trečiosios distiliacijos metu pridedama ekologiško, aukščiausios kokybės, vietinio anyžiaus. Tuomet arakas perkeliamas į tradicines, Libano puodžių pagamintas, molines amforas. Amforos yra pakankamai poringos, todėl dalį skysčio absorbuoja, likusiam leidžia kvėpuoti. Taip arakas brandinamas beveik 2 metus.
Šis gilus, švelnus, kvapnus gėrimas populiarus visame Viduržemio jūros regione.
Dažnai patiekiamas kaip aperityvas - tuomet rekomenduojame skiesti araką ne daugiau kaip šešiomis dalimis vandens vienai daliai arako.
Taip pat puikus didžestyvas - stiprus, šviežus anyžiaus skonis puikiai valo gomurį, padeda virškinti.
Massaya - tai 50 ha Libano vyno ūkis, kurio sėkmę užtikrino geros ekspozicijos vieno kilometro aukštyje esantys Bekaa slėnio vynuogynai ir žymių Prancūzijos vyndarių patirtis. Tarp šio ūkio įkūrėjų - Dominique Hébrard iš Château Cheval Blanc, Hubert de Boüard de Laforest iš Château Angélus ir Daniel Brunier iš Château Le Vieux Télégraphe.