Raudonasis sausas
Ypatingas vynas, kurio gamybai naudojamos Barbera uogos, skinamos nuo senesnių nei 100 metų vynmedžių, augančių ant savų europietiškų šaknų, nepaveiktų Filokseros. Labai mažas derlingumas užtikrina, jog uogos yra nepaprastai koncentruotos. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose reguliuojamoje temperatūroje. Vynas 12 mėnesių yra brandintas didelėse slovėniško ąžuolo statinėse ir 6 mėnesius butelyje.
Aromate juntami aviečių, braškių, prinokusių vyšnių, juodojo šokolado bei prieskonių aromatai. Vyne juntamai rūgščių vyšnių, gervuogių, džiovintų slyvų skoniai. Tai elegantiškos struktūros, bręstančių taninų ir puikiai subalansuotos rūgšties vynas.
Tiekti 16-18 ° C prie troškintos kiškienos, laukinės mėsos kepsnių, brandžių sūrių.
Pjemonto gamintojas, kuriam priklauso vieni iš aukščiausiai vertinamų regiono vynuogynų. Vyninė taip pat yra šimtamečių Barolo vynuogynų, iš kurių vynuogių gaminami žymiausi “Elvio Cogno” vynai, šeimininkė. Šio gamintojo Barolo vynai vadinami klasikiniais, nes vyno gamybai naudojamos tik didelės slovėniško ąžuolo statinės, o vynai išlaiko natūralius vynuogių aromatus. Vyninė atgaivino ‘Nascetta’ vynuogę, kuri buvo beveik išnykusi dėl palyginti mažo derliaus. Taip pat vyninė gamina vynus iš labai retos ‘Nebbiolo Rose’ atmainos.“Elvio Cogno” ūkis yra patekęs į UNESCO paveldo sąrašą, kaip puikiai išlikęs senovinės vyninės pavyzdys, o jų vynai nuolat sulaukia labai aukštų kritikų vertinimų.