Vilnius

Klaipėda

Éric Texier Chat Fou Côtes du Rhône AOC 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Éric Texier Chat Fou Côtes du Rhône AOC 2021

24,00

Aprašymas

Vynas be pridėtinių sulfitų, neskaidrintas ir nefiltruotas, fermentuotas su vietinėmis mielėmis. Blyškios violetinio atspalvio raudonos spalvos vynas kvepia aviečių, vyšnių ir gervuogių kompotu su pomidorų natomis. Vidutinės rūgšties ir negausių taninų, vaisiškas ir minerališkas. Unikalus bandymas Šiaurės Ronoje, granitiniame dirvožemyje, padaryti vyną be Syrah. Fermentacija vykdyta atvirose talpose, brandintas betono kubiluose nuo 12 iki 18 mėn.

Patiekimas

Tiekti 16 -18°C prie tuno tartaro, troškintos antienos, pomidorų ir chorizo dešros troškinio.

Apie gamintoją

Erico vyndarystės moto - kuo mažiau alkoholio. Ant Erico Texier stalo – penki mikroskopai. „Aš – Chauvet mokinys, – sako Ericas, – o jis mokė, kad fermentacijai vykstant spontaniškai turi stebėti, kokie mikroorganizmai dominuoja misoje. Turėtų būti mielės, nes jos cukrų verčia alkoholiu. Jei pradeda daugėti bakterijų (kad ir pieno bakterijų), bus blogai, nes jos gamins ne alkoholį, o actą ar kitas vyne nepageidaujamas medžiagas.“ Kai Ericas pamato augant bakterijų kiekį, jis papildo vyną šviežia rūgštesne misa – tegul mielės maitinasi pieno rūgštimi, o ne cukrumi. Todėl Ericas savo vyne netoleruoja nei acto rūgšties, nei daržoviškų, gyvuliškų aromatų, galinčių rastis nesuvaldžius mikrobiologinio vyksmo. Vyno darymas nėra savitikslis. Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericasstengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas– gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinimas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, EricasTexier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steineriofilosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų1. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.

Jums galėtų patikti