Vilnius

Klaipėda

Éric Texier Vieille Roussette Brézème Côtes du Rhône AOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Éric Texier Vieille Roussette Brézème Côtes du Rhône AOC 2018

54.00

Aprašymas

Gilus, ryškus, minerališkas vynas daromas iš atskiro Roussette 70 metų vynuogyno, kvepia žolelėmis, žaliąja arbata, kriaušėmis. Vynas fermentuotas su vietinėmis mielėmis, dalis vyno brandinta molinėse amforose, kita dalis - 15 metų senumo ąžuolo statinėse. Be pridėtinių sulfitų.

Patiekimas

 Tiekti 10-12 °C temperatūros omleto su krabais, rūkytos žuvies terino, vištienos kepenėlių. 

Apie gamintoją

Erico vyndarystės moto - kuo mažiau alkoholio. Ant Erico Texier stalo – penki mikroskopai. „Aš – Chauvet mokinys, – sako Ericas, – o jis mokė, kad fermentacijai vykstant spontaniškai turi stebėti, kokie mikroorganizmai dominuoja misoje. Turėtų būti mielės, nes jos cukrų verčia alkoholiu. Jei pradeda daugėti bakterijų (kad ir pieno bakterijų), bus blogai, nes jos gamins ne alkoholį, o actą ar kitas vyne nepageidaujamas medžiagas.“ Kai Ericas pamato augant bakterijų kiekį, jis papildo vyną šviežia rūgštesne misa – tegul mielės maitinasi pieno rūgštimi, o ne cukrumi. Todėl Ericas savo vyne netoleruoja nei acto rūgšties, nei daržoviškų, gyvuliškų aromatų, galinčių rastis nesuvaldžius mikrobiologinio vyksmo. Vyno darymas nėra savitikslis. Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericasstengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas– gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinimas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, EricasTexier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steineriofilosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų1. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.

Jums galėtų patikti