Raudonasis sausas
Natūralus vynas iš Ronos slėnio, kurį gamina Eric Texier. Jis gaminamas iš 'Serine' vynuogių, labai senos 'Syrah' veislės, kurią iš naujo atrado Eric Texier, vadovaudamasis savo gamybos filosofija, pagrįsta gamtos puoselėjimu ir išsaugojimu. Vynas daromas natūraliu būdu, derlius nuimamas rankomis, fermentacija vyksta spontaniškai, naudojant vietines mieles, o malolaktinė fermentacija vyksta natūraliai. Turtingas ir labai gaivus vynas 18 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse. Rubino raudonumo spalvos vyne vyrauja juodųjų vyšnių ir pikantiškų juodųjų pipirų aromatas. Skonis sodrus, gaivus ir harmoningas.
Patiekti 17-18 °C temperatūros prie kepto kalakuto ar anties, ilgai troškinto jautienos troškinių pagardintų grybais. Taip pat puikus vyno derinys su kietais, brandžiais sūriais, kurie yra pagardinti trumais.
Erico vyndarystės moto - kuo mažiau alkoholio. Ant Erico Texier stalo – penki mikroskopai. „Aš – Chauvet mokinys, – sako Ericas, – o jis mokė, kad fermentacijai vykstant spontaniškai turi stebėti, kokie mikroorganizmai dominuoja misoje. Turėtų būti mielės, nes jos cukrų verčia alkoholiu. Jei pradeda daugėti bakterijų (kad ir pieno bakterijų), bus blogai, nes jos gamins ne alkoholį, o actą ar kitas vyne nepageidaujamas medžiagas.“ Kai Ericas pamato augant bakterijų kiekį, jis papildo vyną šviežia rūgštesne misa – tegul mielės maitinasi pieno rūgštimi, o ne cukrumi. Todėl Ericas savo vyne netoleruoja nei acto rūgšties, nei daržoviškų, gyvuliškų aromatų, galinčių rastis nesuvaldžius mikrobiologinio vyksmo. Vyno darymas nėra savitikslis. Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericasstengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas– gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinimas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, EricasTexier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steineriofilosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų1. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.