Raudonasis sausas
Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines (35% naujos), kuriose brandinamas 14 mėn.
Vynas pasižymi intensyviu raudonų uogų, vyšnių aromatu. Burnoje vynas vidutinio intensyvumo, gausus mėlynių, saldymedžio, tabako, šokolado skonių bei sodrių taninų.
Tiekti 14-16 °C temperatūros su keptos antienos patiekalų, ant griliaus kepto tuno, švelniai paruoštos jautienos išpjovos, ganėtinai kietų sūrių.
François Mikulski makes a lot more red wine than you imagine and the same gentle touch you see in his whites is apparent here. Floral, ethereal and graceful, this elegant, 20% new oak-aged Volnay from vines in the commune of Meursault is balanced, refreshing and finely judged. A white wine drinker's red. Drinking Window 2025 - 2030
Bottled. Ripe, scented strawberry and fine cinnamon spice. Fluid, spiced red cherry, with a flinty core and quite fine tannins that build through the long finish. I'd like to see this again in five years to check on progress! Drinking window: 2025-2040.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.