Vilnius

Klaipėda

  • Decanter

    93 / 100

  • Jancis Robinson

    16.5++ / 100

F. Mikulski Santenots du Milieu Volnay 1er Cru AOC 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

F. Mikulski Santenots du Milieu Volnay 1er Cru AOC 2018

109,00

Aprašymas

Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines (35% naujos), kuriose brandinamas 14 mėn. 

Vynas pasižymi intensyviu raudonų uogų, vyšnių aromatu. Burnoje vynas vidutinio intensyvumo, gausus mėlynių, saldymedžio, tabako, šokolado skonių bei sodrių taninų. 

Patiekimas

Tiekti 14-16 °C temperatūros su keptos antienos patiekalų, ant griliaus kepto tuno, švelniai paruoštos jautienos išpjovos, ganėtinai kietų sūrių.

Vertinimas

93 / 100

Decanter

François Mikulski makes a lot more red wine than you imagine and the same gentle touch you see in his whites is apparent here. Floral, ethereal and graceful, this elegant, 20% new oak-aged Volnay from vines in the commune of Meursault is balanced, refreshing and finely judged. A white wine drinker's red. Drinking Window 2025 - 2030

16.5++ / 100

Jancis Robinson

Bottled. Ripe, scented strawberry and fine cinnamon spice. Fluid, spiced red cherry, with a flinty core and quite fine tannins that build through the long finish. I'd like to see this again in five years to check on progress! Drinking window: 2025-2040.

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti