Vilnius

Klaipėda

Franz Haas Manna Bianco Vigneti delle Dolomiti IGT

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Franz Haas Manna Bianco Vigneti delle Dolomiti IGT

44,00

Aprašymas

Vynuogės šiam vynui yra renkamos iš penkių skirtingų vynuogynų, išsidėsčiusių skirtingame aukštyje nuo 350 iki 800 metrų virš jūros lygio.

Uogos yra renkamos ir apdirbamos atskirai: Chardonnay ir Sauvignon Blanc fermentuojamos ąžuolo statinėse, tuo tarpu Riesling, Gewurztraminer ir Kerner nerudijančio plieno talpose. Fermentacijos pabaigoje vynuogės sumaišomos ir brandinamos kartu 10 mėnesių. Fermentacijai pasibaigus, vynas nėra išleidžiamas į prekybą dar kelis mėnesius, kurių metu ilsisi išpilstytas buteliuose.

 

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros prie sušių, sašimi, lašišos/šukučių karpačio, daugiaryžio su šparagais, minkštųjų sūrių. 

Apie gamintoją

„Franz Haas“ vyno darykla buvo įkurtas 1880 m. Šiuo metu vyninę valdo septinta karta. Išskirtinis ūkio aspektas - labai aukštai pasodinti vynuogynai, jie prasideda 240 metrų aukštyje ir siekia 1.150 mvjl. Mikroklimatas ir dirvožemis labai įvairus - nuo smėlio iki smulkaus molio bei dirvožemio, kuriame yra daug kalcio. Sprendimas sodinti vynmedžius tokiame aukštyje yra puikus ilgaamžiškiems vynams, jų aromatams ir rūgščiai, dėl geros temperatūros diapazono ir keturių saulės spindulių/pozicijų per dieną. Kitas išskirtinumas yra bendradarbiavimas su dailininku Riccardo Schweizer, kuris sukūrė etiketes. Jis piešė kartu su Picasso, Chagallu, Cocteau, Paulu Éluardu ir Le Corbusier.

Jums galėtų patikti