Baltasis sausas
Tai elegantiškas, puikaus balanso vynas, kuriame dominuoja šviežumas ir sodri gaiva.
Vynmedžių augavietė daug pasako apie šio vyno charakterį: jie auga 350–800 m virš jūros lygio su pietų/pietvakarių ekspozicija, kuri užtikrina idealią saulės šviesą ir šilumą. Dirvožemis yra gilus ir turtingas, turintis daug molio ir kalkakmenio, todėl vynas išsiskiria savo minerališkumu ir gilumu. Šie gamtiniai faktoriai leidžia vynuogėms subręsti tobulai ir suteikia vynui unikalų charakterį.
Didžioji dalis sulčių buvo fermentuota nerūdijančio metalo talpose, kad išsaugotų švarumą ir gaivumą, tačiau nedidelė dalis buvo brandinama ąžuolo statinėse, suteikiant vynui švelnią, subtilią medienos natą. Po fermentacijos vynas buvo laikytas su mielių nuosėdomis apie 4 mėn,, kas papildė jo struktūrą ir kompleksiškumą.
Vynas pasižymi intensyvia šiaudų spalva ir kvapais, kurie primena akaciją, šalaviją, džiovintą žolę, migdolus, saldymedį.
Tiekti 8 - 10°C temperatūros prie pastos, picos, rizoto su daržovėmis/pievagrybiais, ant grotelių keptų daržovių, baltos mėsos.
„Franz Haas“ vyno darykla buvo įkurtas 1880 m. Šiuo metu vyninę valdo septinta karta. Išskirtinis ūkio aspektas - labai aukštai pasodinti vynuogynai, jie prasideda 240 metrų aukštyje ir siekia 1.150 mvjl. Mikroklimatas ir dirvožemis labai įvairus - nuo smėlio iki smulkaus molio bei dirvožemio, kuriame yra daug kalcio. Sprendimas sodinti vynmedžius tokiame aukštyje yra puikus ilgaamžiškiems vynams, jų aromatams ir rūgščiai, dėl geros temperatūros diapazono ir keturių saulės spindulių/pozicijų per dieną. Kitas išskirtinumas yra bendradarbiavimas su dailininku Riccardo Schweizer, kuris sukūrė etiketes. Jis piešė kartu su Picasso, Chagallu, Cocteau, Paulu Éluardu ir Le Corbusier.