Raudonasis sausas
Vynmedžiai auga 300- 900 mvjl. Didelio tankumo sodinimas užtikrina aukščiausią vynuogių kokybę. Pasirinktų mažo derlingumo klonų naudojimas užtikrina vyno aukštą kokybę. Fermentacija vykdyta atvirose nerūdijančio metalo talpose. Vynas 12 mėn. brandintas ąžuolo statinėse.
Vynas kvepia trešnėmis, avietėmis, marcipanais, gvazdikėliais, cinamonu, miško paklote. Kvapnus, pakylėtas, taninai gyvi/galingi. Prinokusių vaisių poskonis.
Tiekti 14-16 °C temperatūros prie kiaulienos, veršienos, mėsingesnės žuvies, tuno, Epoisses, Feta, Mahon, Bucheron sūrių.
This wine shines bright with the intensity of brilliant ruby and garnet gemstone. The Franz Haas 2018 Alto Adige Pinot Nero (packaged in a screw cap bottle) is a chiseled and sharp expression with an enormously fragrant bouquet. It offers sour cherry, forest fruit, sweet almond and plenty of blue flower or lilac. The effect is smooth, fine and harmonious. If you want to try a true classic Alto Adige Pinot Nero, let me draw your attention to this wine. It should be easily found with an ample 100,000 bottles produced.
„Franz Haas“ vyno darykla buvo įkurtas 1880 m. Šiuo metu vyninę valdo septinta karta. Išskirtinis ūkio aspektas - labai aukštai pasodinti vynuogynai, jie prasideda 240 metrų aukštyje ir siekia 1.150 mvjl. Mikroklimatas ir dirvožemis labai įvairus - nuo smėlio iki smulkaus molio bei dirvožemio, kuriame yra daug kalcio. Sprendimas sodinti vynmedžius tokiame aukštyje yra puikus ilgaamžiškiems vynams, jų aromatams ir rūgščiai, dėl geros temperatūros diapazono ir keturių saulės spindulių/pozicijų per dieną. Kitas išskirtinumas yra bendradarbiavimas su dailininku Riccardo Schweizer, kuris sukūrė etiketes. Jis piešė kartu su Picasso, Chagallu, Cocteau, Paulu Éluardu ir Le Corbusier.