Baltasis sausas
Pietų/pietvakarių ekspozicijoe vynmedžiai auga dolomitiniame dirvožemyje 400-800mvjl.
Po maceracijos žemoje temperatūroje ir švelniai spaudimo, dalis fermentacijos vykdyta nerūdijančio plieno talpose, kita -statinėse. Vėliau vynas su mielėmis brandinamas dar 8 mėn. nerūdijančio plieno talpose.
Šiaudų geltonumo su žaliais atspalviais vynas kvepia šeivamedžiu, baltaisias persikais, džiovintais ananasais. Gaivios rūgšties, traškus, minerališkas, ilgo vaisiško poskonio.
Tiekti 10° - 12° C temperatūros vyną tiekti prie tuno tartaro, veršienos, baltos mėsos bei kiek aštresnių azijietiškos virtuvės patiekalų.
A release of 6,000 bottles, the Franz Haas 2018 Sauvignon (closed in a screw cap bottle) was a little slow to open, and my sample showed some of the initial flintiness that could signal faint reduction. After keeping the wine in the glass for a while, I came back to find expressive aromas of yellow rose, tropical fruit, peach and minty apple. That flintiness remains and morphs into a vague minerality that also characterizes the bouquet. I was previously unfamiliar with this wine, and it is great to see a pure expression of Sauvignon Blanc from Franz Haas. Fruit comes from high-altitude vineyards, and the wine is partially fermented in neutral barrique.
„Franz Haas“ vyno darykla buvo įkurtas 1880 m. Šiuo metu vyninę valdo septinta karta. Išskirtinis ūkio aspektas - labai aukštai pasodinti vynuogynai, jie prasideda 240 metrų aukštyje ir siekia 1.150 mvjl. Mikroklimatas ir dirvožemis labai įvairus - nuo smėlio iki smulkaus molio bei dirvožemio, kuriame yra daug kalcio. Sprendimas sodinti vynmedžius tokiame aukštyje yra puikus ilgaamžiškiems vynams, jų aromatams ir rūgščiai, dėl geros temperatūros diapazono ir keturių saulės spindulių/pozicijų per dieną. Kitas išskirtinumas yra bendradarbiavimas su dailininku Riccardo Schweizer, kuris sukūrė etiketes. Jis piešė kartu su Picasso, Chagallu, Cocteau, Paulu Éluardu ir Le Corbusier.