Raudonasis sausas
Freisa - beveik negirdėta, bet itin įdomi Pjemonto vynuogė, genetiškai gimininga Nebbiolo. Neabejotinai solidžiausias šios vynuogės vyno pavyzdys regione.
Freisa vynuogės yra renkamos ganėtinai vėlai, spalio antroje pusėje. Prieš sulčių spaudimą, vynuogės yra atskiriamos nuo kotelių. Švelniai išspaustos vynuogių sultys yra fermentuojamos kartu su žievelėmis, nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas vyne pilnai įvyksta. 12 - 18 mėn. trunkantis vyno brandinimo procesas vyksta dalimis: didelėse ir mažose ąžuolinėse statinėse.
Tamsios rubino spalvos vynas kvepia prisirpusiomis vyšniomis, slyvomis, tabako lapais, rožių žiedlapiais, baltaisias pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Vidutinio kūno, subalansuotas. Ilgame vyno poskonyje juntami išraiškingi tamsių uogų ir šiek tiek aitrių prieskonių skoniai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie šaltų mėsos užkandžių, kumpio ar picos, makaronų, riebesnės žuvies patiekalų.
Vajrų šeima išsiskiria iš aplinkinių ūkių skrupulingai augindami ne tik ‘Nebbiolo‘ ar ‘Barbera‘ vynuoges, bet ir ‘Riesling‘ (bene seniausi vynmedžiai Pjemonte) bei paslaptingąsias, regiono karalienei ‘Nebbiolo‘ giminingas ‘Freisa‘. Daugiau apie G.D. Vajra galite sužinoti https://bit.ly/2sB3b5x