Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    91 / 100

Gaja Alteni di Brassica Langhe DOC 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja Alteni di Brassica Langhe DOC 2017

130,00

Aprašymas

Vynas 6-7 mėnesius brandintas ąžuolinėse statinėse.

Patiekimas

Patiekti 10°-12°C temperatūroje. Prieš ragaujant palikti 15 -20 min aeruotis. 

Vertinimas

91 / 100

Robert Parker

The 2017 Langhe Alteni di Brassica (a pure expression of Sauvignon Blanc) offers tonic freshness, zesty citrus, white peach and crushed oyster shell. The harvest came early in this hot growing season with the grapes coming off the vines as early as August 17th. That early picking date served to keep the aromas fresh and the fruit crunchy. Gaia Gaja tells me that the fruit was super concentrated in this vintage, and the clusters were so small she called them "bonsai grapes." In addition to the concentrated aromas, the wine also shows a level of freshness that comes as a very pleasant surprise. Evidently, the acidity was also concentrated into those tiny berries.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.

Jums galėtų patikti