Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

  • Wine Advocate

    94 / 100

Gaja Alteni di Brassica Langhe DOP 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja Alteni di Brassica Langhe DOP 2021

161,00

Aprašymas

Vynas labai elegantiškas, žavintis savo aromatine puokšte, dideliu gyliu ir ilgiu poskoniu. Citrinos žievelės, šalavijas, pankolis, mėta, džiovintos žolelės, ramunėlės, tropinių vaisių užuomina išlieka ryškioje, pikantiškoje kvapų ir skonių paletėje.

Alteni di Brassica  pavadinimas: alteni tai akmeninės sienos, besiribojančios su vynuogynais, ir brassica, geltona pavasario regiono gėlė.

Patiekimas

Patiekti 10°-12°C temperatūros prie jūros gėrybių, vėžiagyvių, rizoto.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Sliced pears and limes with some pear blossom aromas. Hints of fennel. Medium body. Pretty phenolics. Spicy and tangy finish. Some lemon zest. 60% in stainless with the rest in barrels. Uses some fruit from Alto Langa. Drink or hold.

94 / 100

Wine Advocate

"This wine is currently in a timid phase, although it is quite explosive in terms of mouthfeel with bright peach, citrus and hints of crushed stone. They worked hard to achieve the creaminess of the mouthfeel."

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti