Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    95 / 100

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2020

224,00

Aprašymas

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2020 vyne dominuoja 'Cabernet Sauvignon' su 'Cabernet Franc' "pagalbiniu vaidmeniu". Šiame jauname brandos etape vynas demonstruoja jaunatviškus pirminius aromatus: mėlynių, juodųjų serbentų, aviečių, saldymedžio, rozmarino, pušies. Vynas pasižymi įspūdinga pusiausvyra: vaisių ir ąžuolo derinio. Angelo Gaja ir jo komanda yra pasišventę šių dviejų vynuogių veislių elegancijos siekiui, kurios dažnai gali suteikti per daug galios ir koncentracijos, kai jos nekontroliuojamos. Tinkamas derliaus nuėmimo laikas ir kruopštus prancūziško ąžuolo naudojimas yra esminis dalykas siekiant šių bendrų rezultatų, ypač atsižvelgiant į vidutinio ir pilno kūno pojūtį burnoje. Vynas gana riebus ir minerališkas, ilgo tvaraus poskonio.

Abi vynuogių veislės fermentuotos ir maceravosi atskirai maždaug 15 dienų. Po 12 mėnesių brandinimo ąžuoliniuose ir dar 6 mėnesius betoniniuose induose vynai sumaišomi ir kelis mėnesius brandinami butelyje prieš išleidžiant.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.

Vertinimas

95 / 100

Robert Parker

The 2020 Bolgheri Rosso Camarcanda is mostly Cabernet Sauvignon with Cabernet Franc in a supporting role. Showing youthful primary fruit at this young stage, the wine delivers impressive balance and fruit versus oak integration. Angelo Gaja and his team are dedicated to the pursuit of elegance in these two grape varieties that can often deliver too much power and concentration when unchecked. Timing the harvest correctly and the careful use of French oak is key to these overall results, especially with regard to the medium to full-bodied mouthfeel and the long silkiness of this age-worthy vintage.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti