Tvirtos, tačiau aksominės tekstūros, sultingas ir pikantiškas vynas. Vynas kvepia serbentais, vyšniomis, Viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis, tabaku. Burnoje vynas pilno kūno, juntami švelnūs taninai ir koncentruoti slyvų, trumų, mėlynių, odos ir kavos pupelių skoniai.
Vynmedžiai Bolgheri vynuogynuose auga juodame dirvožemyje, kuris turtingas dumblu ir moliu bei baltame dirvožemyje - klinčių, molio ir akmenų mišinyje.
Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 12 mėn. ąžuolo statinėse. Vėliau, visų trijų vynuogių vynai sumaišomi į vieną ir dar keletą mėnesių brandinama butelyje.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių ar brandžių sūrių.
This is a firm yet velvety-textured red with blackberry, sage, pine-needle and dried-flower aromas and flavors. It’s medium-to full-bodied with a lovely mouth feel and a long finish. Drink after 2023, when everything will have come more together.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.