Vynas išraiškingas, tačiau labai rafinuotas, kompleksiškas, bet labai elegantiškas, sluoksniuotas, tačiau puikaus balanso.Vynas daromas iš atskiro Darmagi vynuogyno, kuris pasodintas 1978 metais, 280mvjl, ekspozicija - pietūs. Vynas, kuriuo Angelo Gaja demonstruoja Pjemonto netradicinių vynuogių jėgą. Angelo senelis kalbėjo apie "gėdą", kai Pjemonte pasodino 'Cabernet Sauvignon' vynuoges. Žodis (ital. Darmagi) reiškia gėdą.
Fermentacija ir maceracija vykdyta apie 3 savaites, vėliau vynas brandintas 24 mėn. ąžuolo statinėse.
Juodųjų serbentų, saldymedžio, paprikos,našlaičių, balzamiko aromatų. Vynas ilgaamžis.
Ilgas vyno brandinimo potencialas.
Tiekti 14-16 ° C prie jautienos, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.
"The 2020 Darmagi is one of the most refined editions of this wine I can remember tasting. Silky, aromatic and light on its feet, the 2020 is all class, all elegance. The 2020 will need time to develop its aromatic and flavor complexity, but the balance is there. This is an exceptional wine by any measure. "
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.