Vilnius

Klaipėda

Gaja IDDA Sicilia DOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja IDDA Sicilia DOC 2023

63,00

Aprašymas

IDDA siciliečių tarme reiškia „tu“, tai terminas, kurį vietiniai gyventojai su meile ir susižavėjimu vartoja Etnai apibūdindami. Tai dviejų šeimų - Gaja ir Grasi bendras projektas.
Su IDDA buvo žengtas neįprastas žingsnis: atkreiptas dėmesys ir naujai atrasta Etnos pietvakarinė pusė, dažnai vadinama priešsrovine Etnos puse.

Vynas 12 mėn. brandintas - dalis metalo talpose, dalis ąžuolo statinėse.

Šviesiai auksinės spalvos, žalio ananaso, neprinokusių obuolių, peržydėjusių akacijų aromatų, burnoje minkštas, citrinos žievelės, žalių agrastų skonio.

Patiekimas

Tiekti 8-10 °C temperatūros prie riebios žuvies, jūros gėrybių, minkštų riebių sūrių.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.

Jums galėtų patikti