Vynas gana egzotiškas, laukinis, spalvingas. Pilnas ir sultingas, su smulkiais sluoksniuotais aksominiais taninais. 2021-ųjų derlius pasižymi stulbinančiu intensyvumu:džiovintos gėlės, prieskoniai, grybai, džiovintomis tamsios vyšnios, laukinės avietės, spanguolės jaudina nosį.
Pjemontietišku dialektu Sorì reiškia kalvos šlaitą, nukreiptą į pietus, San Lorenzo šventasis Albos miestelio katedros globėjas. 1964 m. Gaja šeima nupirko šį vynuogyną iš bažnyčios.
Sorì San Lorenzo vietovėje derlius paprastai nurenkamas pirmiausia dėl pietinės vynuogyno ekspozicijos, nes jame vyrauja šiltos oro srovės.
Vynas brandintas ąžuolo statinėse ir didelėse ąžuolinėse talpose, nefiltruotas.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos didkepsnių, mėsos troškinių su miško grybais/ trumais ant griliaus keptų žvėrienos dešrelių, ilgo brandinimo sūrių.
A rather exotic and wild Sori San Lorenzo. Even flamboyant. Dried flowers and spices with bark, mushroom and dried dark cherry. Perfumed and primary with earth. Full-bodied and juicy with such fine velvety tannins that are layered and superb. So classic and soft on the palate with great length. Give this four to five years, but a classic in the making. Try after 2029.
Last to be tasted and the most powerful in this series of single-vineyard wines is the Gaja 2021 Barbaresco Sorì San Lorenzo. This vintage delivers striking intensity that is focused and pure. Dark berry fruit is surrounded by spice, earth and licorice. The tannins are quite present in the San Lorenzo, especially in this vintage, and ideally this bottle should see many more years of bottle evolution. With so many decades of family history behind this site, San Lorenzo's excellence is an enduring symbol of the creativity and expertise of the Gaja legacy.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.