Vynas gana egzotiškas, laukinis, spalvingas. Pilnas ir sultingas, su smulkiais sluoksniuotais aksominiais taninais. 2021-ųjų derlius pasižymi stulbinančiu intensyvumu:džiovintos gėlės, prieskoniai, grybai, džiovintomis tamsios vyšnios, laukinės avietės, spanguolės jaudina nosį.
Pjemontietišku dialektu Sorì reiškia kalvos šlaitą, nukreiptą į pietus, San Lorenzo šventasis Albos miestelio katedros globėjas. 1964 m. Gaja šeima nupirko šį vynuogyną iš bažnyčios.
Sorì San Lorenzo vietovėje derlius paprastai nurenkamas pirmiausia dėl pietinės vynuogyno ekspozicijos, nes jame vyrauja šiltos oro srovės.
Vynas brandintas ąžuolo statinėse ir didelėse ąžuolinėse talpose, nefiltruotas.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos didkepsnių, mėsos troškinių su miško grybais/ trumais ant griliaus keptų žvėrienos dešrelių, ilgo brandinimo sūrių.
The aromas are like a bouquet of pink roses. So perfumed. Citrus. It also has subtle and pure aromas of strawberries, cherries and stone. Full-bodied but agile and floating on the palate with firm and chewy tannins at the end that remain balanced and fresh. Needs five or six years to soften.
"The Gaja 2020 Barbaresco Sorì San Lorenzo has bright cherry, currant and underbrush. This wine is very pretty in the mouth, especially if you considered the silky nature of the weightless tannins. The San Lorenzo is fueled by a long finish and does not drop off on the mid-palate. It keeps going strong with red fruits, high notes and balanced acidity. The wood tannins are melted into the wine's fine texture."
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.