Raumeningas, bet labai rafinuotas vynas daromas ir atskiro Sorì Tildìn (3.38ha)vynuogyno, augančio ant aukščiausios Barbaresco apylinkų kalvos - 260mvjlygio, molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Vynmedžių amžius apie 50 metų.
Vynas sodrios, beveik kreminės tekstūros talpina savyje vyšnių, braškių, rožių, geležies, tabako ir saldžių prieskonių aromatus ir skonius. Guvi rūgštis ir tankūs taninai sukuria puikų vyno balansą, ilgį ir harmoniją. Labai ilgas vyno brandinimo potencialas.
Tiekti 16-18°C prie žvėrienos, jautienos kepsnių/troškinių su trumais.
Such wonderful clarity and perfume to this with strawberry and candied citrus, yet it’s always so subtle and vivid. Full-bodied and very powerful with lots of well integrated tannins. Makes you stand to attention and notice it. Give this six or seven years of bottle age. Try after 2030.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.