Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    97 / 100

  • Robert Parker

    97+ / 100

  • Wine spectator

    96 / 100

Gaja Sperss Barolo DOCG 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Sperss Barolo DOCG 2020

521,00

Aprašymas

'Gaja Barolo Sperss 2020 vynas ryškiai demonstruoja Serralunga d'Alba būdingą galią ir energiją. Sperss - vynuogyno, esančio vienoje geriausių Barolo komunų Serralunga, pavadinimas. 

Vynas gilus, pilnas, daugiasluoksnis, aštrokas: vyšnių, aviečių, miško paklotės, juodųjų trumų, žievės, grybų, saldymedžio ir jodo aromatų. Ilgas minerališkas poskonis sufleruoja apie ilgą šio vyno potencialą ateityje. Vynas nefiltruotas.

Vynuogių sulčių fermentacijos ir maceracijos procesas trunko 3 sav. nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas brandintas 12 mėn. mažose ir 18 mėn. didelėse ąžuolo statinėse. 

 

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais

Vertinimas

97 / 100

James Suckling

"Very spicy with deep, dark earth and forest flavours of black truffles, bark, mushrooms, liquorice and iodine. Full-bodied and very restrained, with a linear and racy palate that lingers for minutes. Gunpowder emphasises the character of the dark fruits and the forest floor. Structured. Try it after 2028."

97+ / 100

Robert Parker

"Showing the power and the contoured definition that is typical of Serralunga d'Alba, the Gaja 2020 Barolo Sperss is a wine of greater brawn and intensity. Yet its power remains elegantly in line with the character of the vintage. It offers a complete photograph of its territory with rusty ferrous notes, orange peel, dark fruit and licorice. There is a fun end note of dark Amarena cherry to conclude. That hint of sweetness ties into elegantly chalky tannins."

96 / 100

Wine spectator

"The reduced aromas are earthy, with hints of cherry and raspberry. The flavours are fresh and lively, with fine precision and a tightly wound structure that emphasises the notes of cherry, raspberry, iron, tobacco and undergrowth. The excellent length of the mineral finish hints at the future potential of this wine."

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti