Vilnius

Klaipėda

Giacomo Bologna Braida La Monella Frizzante Barbera del Monferrato  DOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Giacomo Bologna Braida La Monella Frizzante Barbera del Monferrato DOC 2023

28.00

Aprašymas

Tai vynas, oficialiai pradėjęs „Braida“ istoriją: pirmosios vynuogės, naudojamos šiam vynui gaminti, buvo užaugintos vynuogyne, priklausančiame močiutei Caterinai, o senelis kreida ant „gyvos“ Barberos statinės užrašė žodžius „La Monella“. Vynas visuomet daromas tik iš jaunų vynmedžių uogų,yra gyvas ir niekada nepasikeitė, tiesiog yra tobulas savo pirminiu paprastumu.

Tai lengvai putojantis raudonasis vynas. 

Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Maceracijos procesas truko 10 dienų. Pasibaigus fermentacijai, vynas tose pačiose talpose brandintas 4 mėn. Vėliau, vynas 2 mėn. papildomai brandintas butelyje.

Žvilgančios rubino spalvos vynas pasižymi gaiviu, ką tik prisirpusių, raudonųjų uogų aromatu. Burnoje juntami lengvi burbuliukai ir gaivumo pojūtį suteikianti, vaisiška rūgštis. 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie daržovių troškinių(vynuogė puikiai dera su pomidorais),skrudintos kiaulienos, pastos su mėsos padažu, picų su mėsa/tunu, moliuskų.

Apie gamintoją

Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella.

Braida di Bologna Giacomo

Braida di Bologna Giacomo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti