Raudonasis sausas
"Primifiore" yra Giuseppe Quintarelli noras išeiti iš tradicinių Valpoličelos horizonto ribų - sukurti vyną, kuris būtų įdomus ir neįprastas. Vietinių vynuogių (Corvina, Corvinone) ir garsiųjų Bordo (Cabernet Sauvignon, Cabernet Frank) rezultatas. Nurinkus derlių, vynuogės yra vytinamos apie mėnesį laiko. Vynas brandintas didėlese Slavoniško ąžuolo statinėse 10 - 12 mėnesių.
Intensyvios rubino spalvos vynas. Aromatuose dominuoja ryškios žibuoklių ir juodųjų vyšnių, raudonųjų uogų, prieskonių natos. Puikios struktūros, vidutinio kūno vynas, kurio skonyje dominuoja vaisių natos, pikantiškas salsvumas, bei žoliškos, žemiškos natos.
Rekomenduojame vyną bent 1 valandą padekantuoti.
Tiekti 16 - 18 ° C prie mėsos patiekalu, makaronų su mėsos padažu, prie salotų su briuselio kopūstais ir kiauliena.
Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.