Putojantis sausas
Šis putojantis vynas yra tvarios, atsakingos vynuogininkystės rezultatas, absoliučiai rankų darbo kūrinys: vynas daromas iš atskiro, šeimai priklausančio vynuogyno Font de Jui, kur žemę aria arkliai, vynuogės skinamos rankomis ir karaliauja biodinaminiai vynuogyno priežiūros metodai.
Vynas ramiai brandintas (butelyje) daugiau nei 110 mėnesių ūkio rūsiuose su natūralaus kamščio kamščiu. Dosažui naudojamas 100 metų ‘expedition liqueur’, kuris pagamintas soleros būdu ir suteikia Corpinnat išskirtinį elegancijos parašą, struktūrą bei puikų šviežumą. Celler Batlle atspindi ketvirtos Gramona kartos ūkio filosofiją.
Baltųjų vaisių ir prinokusių kaulavaisių aromatų su persikų, svarainių ir obuolių užuominomis. Taip pat yra citrusinių, šviežių prieskoninių žolelių ir baltų gėlių natų. Senėjimo aromatai yra begaliniai: sluoksniuotos tešlos, brioche, skrudintų riešutų, citrinų kremo, kavos, praline, vanilės. Skonis galingas ir kupinas niuansų. Puikus balansas tarp brandos ir šviežumo, kuriame dominuoja minerališkumas.
Viso pagaminta 6700 butelių.
Rūgšties kiekis- 3,5g/l
Dozažas 4,5g/l.
Tiekti 8–10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie baltos žuvies patiekalų, Benedikto kiaušinių, lengvų užkandžių.
"Gramona" vynuogynai auga Penedese. Vynai gaminami tradiciniu metodu, o brandinami nuo 18 mėn. iki dvylika metų. Šis periodas yra daugiau nei dvigubai ilgesnis nei nustatyta kavos gaminimo reglamente. Naudojamos ne tik tradicinės kavos vynuogės, bet įdedama ir dalis 'Chardonnay', o tai nebūdinga ispaniškam putojančiam vynui. "Gramona" kava: juntami riešutų, kepinių ir autolizės aromatai, rūgštis ir mažai natūralaus cukraus.
1945 m. buvo naujos Gramonos eros pradžia, kuriai vadovavo Bartomeu ir Josep Lluis, „sunkiai dirbanti“ karta. Jie buvo ilgai brandintų putojančių vynų vizionieriai ir pionieriai. Pirmasis Gramona III Lustros buvo sukurtas 1951 m., siekiant pradėti naują ilgai brandintų putojančių vynų erą (jis buvo išleistas į rinką 1961 m.). Iki pat XX amžiaus pabaigos abu broliai vadovavo mažai vyno daryklai, labai vertinamai dėl vynų kokybės.
Šios kartos siela Josep Lluís Gramona kiekvieną dieną lankosi vyninėje, dalijasi savo išmintimi ir meile vynuogininkystei su savo vaikais ir anūkais.
Po daugelio metų nusivylimo ir kovos, kad pagerintų Cava reputaciją, 2019 m. Gramona pasitraukė iš DO ir tapo Corpinnat asociacijos steigėjais. Corpinnat yra aukščiausios kokybės ispaniškų putojančių vynų, gaminamų Penedès regione, Katalonijoje, Ispanijoje, kilmės nuoroda.
2021 m. buvo pažymėtas pirmasis Gramonų šeimos šimtmetis kaip putojančio vyno gamintojams ir 140 metų, kaip vynuogių augintojams, jubiliejus.
Šiandien Gramona vyno istoriją pasakoja penktoji ir šeštoji šeimos kartos, vadovaujamos Jaume, Roc ir Leonard Gramona, kurios moto: dirbdami su savo vynmedžiais ir dirvožemiais gerbiame tikėjimą mėnulio ir visatos įtaka. Mes visada žinome, kad gamta daro tiesioginę ir didelę įtaką mūsų vynuogynams, todėl mūsų pareiga išmokti ją interpretuoti.