Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    95 / 100

Gravner Ribolla Venezia Guilia IGT 2014

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Oranžinis sausas

Gravner Ribolla Venezia Guilia IGT 2014

107,00

Aprašymas

Joško Gravnerio „Ribolla Gialla“ yra pati nuoširdžiausia ir jaudinanti šios vynuogių veislės interpretacija. Vynas, pagamintas natūraliu būdu, puikiai atspindi Gravnerio filosofiją – naudojant tik natūralius procesus tiek vynuogynuose, tiek vyno gamyboje, be jokių cheminių priedų. Vynuogės auginamos pagal senovinius metodus, užtikrinant, kad kiekvienas vynmedis būtų prižiūrimas natūraliai, nenaudojant pesticidų ar kitų chemikalų.

Unikalus fermentacijos procesas apima sakartveliškų terakotinių amforų naudojimą, kuriose vynuogės fermentuojamos su savo odelėmis kelis mėnesius. Po fermentacijos vynas 6 metus brandinamas ąžuolo statinėse, kad pasiektų puikią struktūrą ir unikalų skonį. Vynas išpilstomas be skaidrinimo ar filtravimo, todėl išlaiko visas natūralias savybes ir charakterį.  Vynas pasižymi intensyviais medaus ir džiovintų vaisių aromatais. Skonis sodrus ir unikalus, vynas puikios struktūros ir begalinio patvarumo, kuris leidžia šiam vynui ilgai išlaikyti savo gyvybingumą ir džiaugsmą net po daugelio metų. Tai vynas, kuris sužavės ne tik vyno gurmanus, bet ir tuos, kurie vertina natūralią ir tradicinę vyno gamybą.

Patiekimas

Tiekti 10-12°C prie Azijos virtuvės patiekalų, vištienos su žolelėmis ir padažu arba aromatingesnių sūrių.

Vertinimas

95 / 100

Robert Parker

From a much cooler vintage that generally produced slender and elegant wines, this is a darkly colored orange wine with shiny copper and ruby highlights. The Gravner 2014 Ribolla is a very successful interpretation of this unique grape from northeast Italy. Although you get macerated flavors that are found in other vintages, this wine shows more silkiness and subdued nuance. It does not have as much of that dusty white grape tannic quality that you often get in these wines. The bouquet is beautiful, with dried apricot and brandy, and this wine from 2014 is drinking beautifully right now.

Apie gamintoją

Joško Gravneris – tūkstantmetės tradicijos ir unikalus 'Ribolla Gialla' vynuogių vynas

Joško Gravneris – tai vyndarys, kuris sekė tūkstantmetes vyndarystės tradicijas ir siekė atskleisti tikrąjį 'Ribolla Gialla' bei kitų vietinių vynuogių identitetą. Fermentuodamas baltąjį vyną būtent taip, kaip raudonąjį – su vynuogių odelėmis, jis sukūrė išskirtinį stilių, kuris šiandien plačiai žinomas kaip natūralus arba oranžinis vynas, kuris pasižymi išskirtine gamybos technika ir unikaliu skoniu.

Unikalūs gamybos metodai


Gravnerio vynuogynai, užimantys tik 15 ha plotą Italijoje ir Slovėnijoje, iš kurių kasmet pagaminam tik apie 24 tūkst. butelių vyno, nes vyndarys stengiasi užtikrinti aukščiausią vyno kokybę. Dar 1982 metais, siekdamas tobulinti vyno kokybę, Joško Gravneris pirmasis regione pradėjo nukirpinėti perteklines vynmedžių kekes. Tokiu būdu jis išlaikė tik pačias geriausias uogas ir užtikrino, kad kiekvienas butelis vyno būtų ne tik kokybiškas, bet ir pilnas charakterio. Vynmedžiai kalkingo mergelio dirvožemyje subrandina tik 400-700 gramų vynuogių, todėl šeima turi nuskinti 2-3 vynmedžius, kad pagamintų tik vieną butelį vyno.

Gravnerio Amforos – tradicijos ir inovacijos


Nuo 1997 metų Joško Gravneris pradėjo eksperimentuoti su sakartveliškomis terakotinėmis amforomis, kurios tapo esminiu jo vyno gamybos metodu. 2000-aisiais, siekdamas rasti autentiškų amforų, vyndarys išvyko į Sakartvelą, kur susirado amatininkų ir sugebėjo importuoti istorinius molinius indus į Italiją. Nors pradžia buvo sunki ir pirmoji siunta buvo pažeista (devynios amforos sudužo), po penkerių metų ir daugiau nei 100 užsakytų amforų, buvo surinkta 46 amforų kolekcija, kuri ir šiandien naudojama vyno gamyboje.

Fermentacija ir Brandinimas: skrupulingas derliaus atrinkimas


Derlius yra atrenkamas labai kruopščiai vynuogyne, o uogos keliauja tiesiai į amforas, kur vyksta fermentacija su vynuogių odelėmis. Kasdien ilgomis kartimis vynuogių odelės yra skandinamos ištryškusiose sultyse. Po pusmečio vynuogės išspaudžiamos, o vynas grąžinamas į amforas dar šešiems mėnesiams. Po metų vynas perpilamas į dideles ąžuolines statines, kur brandinamas ne mažiau kaip šešis metus. Tokia ilga ir preciziška vyno brandinimo procedūra lemia vyno unikalų skonį – tirštą, sodrų, tačiau išlaikantį gaivą ir skonio grakštumą.

Skonis ir aromatai – unikalus vyno Stilius


'Ribolla Gialla' iš Gravnerio vynuogynų pasižymi ypatingu skoniu ir aromatais. Šis vynas gali būti lyginamas su tauriomis kiniškomis arbatomis, tokiomis kaip Dan Cong ir Dian Hong. Jo sodrus ir intensyvus skonis leidžia mėgautis ilgu ir maloniu poskoniu, kuris išlieka ilgai. Šis unikalus vyno stilius geriausiai atsiskleidžia platoje žemoje taurėje, leidžiančioje mėgautis kiekvienu gurkšniu.

Jums galėtų patikti