Raudonasis sausas
Rubino spalvos vynas atsiskleidžiantis per subtilius nugos, pušies, riešutų ir serbentų aromatus. Vynas yra pilno kūno, jaučiasi šokolado, serbentų, vyšnių akcentai. Skoniui kompleksiškumo suteikia espresso ir miško natų savybės. Vyno poskonis ilgai išliekantis.
Rekomenduojame vartoti 2025 - 2045 m.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie troškintos veršienos žandų su grybais ir parmezanu, antienos šlaunelės, prancūziško avienos troškinio, ant grotelių keptos jautienos nugarinės su čili padažu.
The 2019 Haut-Bailly II exhibits aromas of rich berry fruit, cassis, cigar wrapper and loamy soil. Medium to full-bodied, fleshy and polished, with a ripe core of fruit and plenty of rich, powdery tannin, it's a Merlot-dominated blend that was composed at the moment of assemblage (as opposed to a selection of dedicated plots).
The second wine of Haut-Bailly is impressive, with ripe tannins and dense black fruits. It brings concentration, spice and a structure that definitely has a fine potential.
Paskutinius keturis šimtmečius Chateau Haut Bailly vyno ūkį sudarė 28 ha vientiso vynuogyno, kuriame Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (25%) ir Cabernet Franc (10%) vynuogės auga smėlio ir žvirgždo dirvoje. Nuo XIX a. šis vyno ūkis priskiriamas Bordo elitui, o jo vynų, pasižyminčių gera derme, kokybė bėgant laikui yra neįtikėtinai pastovi.