Raudonasis sausas
Champs-Pimont vynuogyno dirvožemis praturtintas moliu ir geležimi leidžia užauginti Pinot Noir vynuoges, kurios suteikia vynui galios ir dūmiškumo. Vynas 19 mėnesių fermentojamas ir brandinamas ąžuolo statinėse. Gervuogių ir mėlynių natos aromate, kurias papildo prieskoniai, oda ir tabakas suteikia vynui elegancijos ir kompleksiškumo. Juodų uogų skonis burnoje, kurį papildo dūmo ir prieskonių tonai išreikšti nepriekaištingai, vynas pasižymi tvritais taninais ir ilgu poskoniu.
Tiekti 16-18°C prie wagyu jautienos, cezario salotų arba brandesnių sūrių tokių kaip gruyere.
„Jacques Prieur“ vyninė įkurta 1898-aisiais Burgundijos regiono Côte de Beaune subregione, Meursault apeliacijoje (AOC). Tai – aukščiausios reputacijos vyninė, turinti net 9 Burgundijos grand cru vynuogynų vynus. Be to, “Domaine Jacques Prieur” yra vienintelė vyninė visoje Burgundijoje, kuri turi savo vynuogynų visose penkiose legendinėse apeliacijose: Chambertin, Musigny, Clos de Vougeot, Corton Charlemagne ir Montrachet. Beje, ši vyninė yra greta „Domaine de la Romanée Conti“. Šiuo metu vyninei vadovauja Martinas Prieur ir Edwardas Labruyère. Ûkio vyndarė yra talentinga ir pripažinta Nadine Gublin, 1997-aisias leidinio „Revue du Vin de France“ išrinkta Metų vyndare. Seni vynuogynai yra atsakingai prižiūrimi, kad juose sunoktų nepriekaištingas derlius. Kiekviename sklypelyje uogos skinamos atskirai, todėl yra galimybė pagaminti charakteringus vynus (angl. wine with character). „Jacques Prieur“ vynai vertinami kaip moderniosios Burgundijos pavyzdys. Tai patvirtina tarptautinės vyno žiniasklaidos atsiliepimai. Beveik visų vynų vertinimai viršija 90 balų. „Wine Spectator“ vynui „Jacques Prieur Musigny Grand Cru AOC 1996“ yra davęs 96 balus, o Robertas Parkeris „Jacques Prieur Montrachet Grand Cru White 2007“ atseikėjo 93 – 94 balus.