Baltasis sausas
IŠANKSTINĖS PREKYBOS VYNAI Į „VYNO KLUBĄ“ ATVYKSTA ŠIŲ METŲ LIEPOS MĖNESIO PABAIGOJE
Atraskite nepakartojamą Jean-Noël Gagnard Chassagne-Montrachet Les Masures 2023 – išskirtinį baltąjį Burgundijos vyną. Tai vaisiškas, svarus ir ilgą poskonį turintis vynas iš sertifikuoto ekologinio ūkio, kuriam vadovauja garsioji Caroline Lestimé.
2023 metų derlius gaminamas taikant subalansuotą vynifikaciją: pusė derliaus fermentuojama plieninėse talpyklose, o kita pusė – ąžuolo statinėse. Vynas demonstruoja viliojančias sviestines citrusinių vaisių natas, taip pat juntami žaliosios citrinos lapų akcentai ir baltųjų gėlių, migdolų bei kaulavaisių aromatai.
Burnoje dominuoja gyvybinga energija ir sūrus, ekspresyvus poskonis. Šis vynas pasižymi grynu, nepriekaištingu charakteriu, skonių aiškumu ir tvirta, tikslia struktūra. Tai tradicinė, tačiau ryški ir itin maloni Chassagne-Montrachet išraiška.
Caroline mano, kad tai geriausias jos ne Premier Cru lygio vynuogynas. „Les Masures“ yra šlaite tiesiai po kilniuoju „Champs Gains 1er Cru“.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie mėsingų žuvų (oto, menkės), omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis/baravykais. Ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.
1989 m., grįžusi iš verslo mokyklos Paryžiuje, Caroline L’Estimé perėmė vyndarystęs amatą iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard. Šio, baltąjame Chassagne-Montrachet vyne besispecializuojančio, ūkio stilius pabrėžia subtilų Chardonnay vynuogių charakterį. Caroline prižiūrimų vynuogynų vynas iš aplinkinių išsiskiria delikačiais laukinių grybų, lydyto sviesto, džiovintų žolelių ir citrusinių vaisių aromatais. Paklaustia kodėl jos vynai yra būtent tokie, unikalūs Chassagne-Montrachet, vyndarė nusišypso ir tik gūžteli pečiais – „stengiuosi netrukdyti pačiai gamtai formuoti vyno skonio“. Vynai gaminami paprastai ir nuoširdžiai. Nėra žaidimų su redukcija, beveik nenaudojamos ir naujos ąžuolo statinės. Kadangi ūkininkaujama ekologiškai ir dar laikantis biodinaminių principų bei procedūrų, delikatūs procesai vyninėje atrodo itin logiški. Caroline ištikima Chassagne tradicijoms: baltiesiams vynams daugiausiai naudoja neutralų ąžuolą, kur vyną brandina net 18–20 mėnesių. Bevek nefiltruoja. Nuo 2014 m. 12,5 ha išskirtinių šeimos vynuogynų buvo sertifikuoti ekologiškai ir dabar jie valdomi biodinamiškai.