Baltasis sausas
Išskirtinis vyndario vynas, tai kelių derlių mišinys( 2017-2020m.), puikiai vertinamas vyno specialistų, gaminamas iš itin senų vynmedžių (pasodintų dar 1965 metais) skurdžiame ir sausame dirvožemyje, Piekenierskloof regione. Tai trečiasis tokio tipo vynas( Three). Pagrindinis vyndario tikslas - kuo mažiau intervencijų kuriant šį vyną - atskleisti unikalų vietai būdingą charakterį bei senų ir žemą derlingumą turinčių vynmedžių sunokintą žaliavą. Vynas nefiltruotas, neskaidrintas ir ilgai brandintas 400l prancūziško ąžuolo statinėse.
Svarus, intensyvus, minerališkas sausas baltasis vynas kvepia ramunėlėmis, kriaušėmis, nulytomis verbenomis, imbieru. Burnoje vynas svarus, minkštos rūgšties, ilgo poskonio. Turintis ilgą brandos potencialą.
Rūgšties kiekis - 6,2g/l.
Cukraus kiekis - 2g/l.
Tiekti 10-12 °C prie vištienos ir kitų baltos mėsos patiekalų, oto, skrudintos plekšnės.
„Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti“, – teigia charizmatiškasis Kenas Forresteris, stovintis už vienų labiausiai pripažintų Pietų Afrikos vynų. Tačiau vienas lemtingas butelis, nuvežtas į Londoną vyno ekspertui Matthew Duke'ui, pakeitė viską. Jo reakcija buvo neįtikėtina – tai buvo iki tol nematytas ‘Chenin Blanc’ iš Pietų Afrikos. Matthew Duke neslėpė savo entuziazmo ir pavadino šį vyną tiesiog „This is frickin marvelous chenin“.
Šios vyninės filosofija yra nepaprastai aiški ir kryptinga – gaminti pačius geriausius įmanomus vynus. Tai, be abejonės, yra nuolatinis tikslas, kuriam gamta kasmet meta naujus iššūkius su savo nenuspėjamomis metų variacijomis. Vis dėlto, atidus ir rūpestingas vynuogyno stebėjimas bei priežiūra leidžia priimti optimaliausius sprendimus kiekvienais metais. Nors Ken Forrester vynai nėra oficialiai sertifikuoti kaip ekologiški ar biodinaminiai, ūkyje dedamos didelės pastangos laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir gamtą tausojančių standartų.
Vyno stilius
Ken Forrester vynai garsėja savo ekspresyvumu, turtingumu ir puikiu balansu. Jie puikiai atspindi Stellenbosch regiono terroir ir vyndario individualų braižą.
Prestižiniai vynuogynai
Ken Forrester Wines valdo ir prižiūri vynuogynus prestižiniame Stellenbosch regione, Pietų Afrikoje:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtinei Ken Forrester vynų kokybei.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Ken Forrester vynų stilius leidžia mėgautis jais tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų subalansuota rūgštis ir struktūra suteikia vynams potencialo tobulėti laikui bėgant, įgaunant dar daugiau niuansų ir kompleksiškumo. Ypač tai pasakytina apie aukščiausios klasės ‘Chenin Blanc’ ir raudonuosius vynus, kurie gali džiuginti ne vieną dešimtmetį.