Putojantis sausas
Tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu pagamintas vynas daromas iš senų (1975 m) pasodintų Chenin Blanc vynmedžių. Seni vynmedžiai derlių sirpina geltonojo smėlio dirvožemyje, vynuogynai nėra drėkinami siekiant kontroliuoti derlingumą. Pasirinktos vėsesnės augavietės užtikrina ilgesnį nokimo periodą, kurio metu išsivysto žaliavos aromatinis profilis, bei užtikrina reikalingą rūgšties kiekį. Po fermentacijos vynas brandintas 18 mėnesių su mielių nuosėdomis.
Harmoningas, elegantiškas vynas kvepia svarainiais ir sodo vaisiais, sviestinėmis bandelėmis, kepintais anakardžiais.
Tiekti 6-8 C temperatūros kaip aperityvą, prie austrių, jūros gėrybių, švelnių žuvies patiekalų ar minkštų sūrių, vištienos, pagamintos su kreminiais padažais.
"Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti" sako Kenas Forresteris. Tačiau nuvežę butelį vyno į Londoną Mattew'ui Duke'ui, susilaukė neįtikėtinos jo reakcijos. Tai buvo vyno ekspertams iki šiol nepažinta Chenin Blanc išraiška iš Pietų Afrikos. Matthew Duke nebuvo santūrus ir įvardino šį vyną kaip "“This is frickin marvelous chenin”. Šios vyninės filosofija labai paprasta - gaminti geriausius vynus. Tai be abejonės tikslas, kuriam gamta kelia nuolatinius iššūkius su kasmetinėmis metų variacijomis. Tačiau dėmesinga vynuogyno priežiūra ir jo stebėjimas leidžia priiimti geriausius sprendimus. Nors nesertifikuoti, Ken Forrester vynai gaminami stengiantis laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir ją tausojančių standartų.