Raudonasis sausas
Vynas gaminamas iš itin žemu derlingumu pasižyminčių augimviečių. Uogos yra mažos, bet koncentruotos. Dirvožemio tipas - Grenache (pasodinti
1959m.) auga granitiniame dirvožemyje 450 m vjl, Syrah (pasodinti 1999m.) - žvyru ir moliu gausiame dirvožemyje. Tai labai limituoto kiekio vynas - išpilstyti vos 1500 buteliai. Vynas atskirai 12 mėnesių brandintas senose prancūziško ąžuolo talpose, po galutinio blendo dar 12 mėnesių. Po išpilstymo vyndas laikomas buteliuose dar du metus prieš paleidžiant į rinką.
Svarus, uogiškas, aksominių taninų raudonasis vynas kvepia vanile bei muskatu, prieskoniais ir raudonomis laukinėmis uogomis, cinamonu.
Tiekti 16-18 C prie antienos, laukinės paukštienos, žvėrienos patiekalų, rūkytos mėsos.
"Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti" sako Kenas Forresteris. Tačiau nuvežę butelį vyno į Londoną Mattew'ui Duke'ui, susilaukė neįtikėtinos jo reakcijos. Tai buvo vyno ekspertams iki šiol nepažinta Chenin Blanc išraiška iš Pietų Afrikos. Matthew Duke nebuvo santūrus ir įvardino šį vyną kaip "“This is frickin marvelous chenin”. Šios vyninės filosofija labai paprasta - gaminti geriausius vynus. Tai be abejonės tikslas, kuriam gamta kelia nuolatinius iššūkius su kasmetinėmis metų variacijomis. Tačiau dėmesinga vynuogyno priežiūra ir jo stebėjimas leidžia priiimti geriausius sprendimus. Nors nesertifikuoti, Ken Forrester vynai gaminami stengiantis laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir ją tausojančių standartų.