Rožinis sausas
„L'Esprit du Lac“ arba „ežero dvasia“ yra naujas rožinis vynas Kir-Yianni ūkyje. Lengvo kūno, gaivios rūgšties, persikų ir braškių aromatų. Vynas laikytas su mielėmis 4 mėn. nuolat jas maišant( po 2 kartus per savaitę).Vynuogės šiam vynui renkamos iš Agios Panteleimono vynuogininkystės zonos, priklausančios Amyndeon apeliacijai Florinoje, Šiaurės vakarų Graikijoje. Didelis aukštis (700 mvjl) ir skurdus smėlėtas vietovės dirvožemis leidžia gaminti vynus, pasižyminčius subtilumu ir retų aromatų charakteriu. Keturi aplinkiniai ežerai, veikiantys kaip buferinė zona, sukuria puikias oro sąlygas Xinomavro auginimui. Vynmedžių amžius virš 60 metų.
Cukraus kiekis -1,5g/l
Rūgšties kiekis - 5,9g/l.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie picos, tapų, lengvų salotų, jūros gėrybių.
White rose, raspberry, strawberry and gravel aromas. Crisp palate with sappy nectarines enhanced by a long, complex, citrusy finish.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.