Vynas pagamintas iš dviejų skirtingų vynuogių veislių: Alicante Nero ir Carignano. Vynmedžiai auga rausvai rudo dirvožemio vynuogyne, kuriame gausu molio,smėlio, kalkakmenio ir apvalainų akmenų, primenančius Ronos dirvožemiui būdingus. Nors vyninei priklausomų vynuogynų terroir'ui nėra būdingas smėlingas dirvožemis, šis vynuogynas garsėja būtent tuo.
Intensyvios rožinės spalvos vynas itin sultingas ir jaunatviškos, gražios rūgšties. Vynas pilnesnio kūno, nors alkoholiškumas yra itin žemas. Juntami lengvučiai taninai ir vaisiškumas sukuria įdomią vyno kombinaciją. Vyną reiktų ragauti atvesintą, tačiau ne per šaltą.
Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie picų, pastos, rizoto, žuvies, jūros gėrybių.
Copper color in the glass. A tight nose, restrained and reductive, focused on red apples and fresh plums. The palate shows crunchiness, fierce tannins, crisp acidity and a light body. With just 11.5% of alcohol, it is very easy to drink. Ready now.
"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.