Poli Ruta - tai rūtos skonio grapa. Rūta - ir Italijoje augantis laukinis augalas, žinomas dėl savo gydomųjų savybių ir kartaus aromato. Anksčiau augalo šakos buvo naudojamos kaip talismanas, padedantis nugalėti baimę, panašiai kaip grapa, kurią gerdavo Alpių kariai drąsai prieš mūšį pakelti.
Poli Ruta distiliuojama iš vietinių vynuogių veislių išspaudų. Aromatas intensyvus, švarus, dominuoja tarp rankų patrintų botanikos žolių puokštė. Burnoje maloniai karstelėjęs, sausokas.
Rekomenduojama patiekti 10 - 15 °C, kaip digestyvą.
1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai ir vaikaičiai - anūkas Jacopo Poli šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų.
Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų:
Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga.
Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma.
Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai.
Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai.
Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas.
Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.