„Sūrio mylėtojų svajonė, mokanti aistruolius per nuostabias nuotraukas ir smagią, spalvingą grafiką.“ -BookPage
Viskas, ką reikia žinoti apie žinomiausius pasaulio sūrius: jų gamybos būdus, skonių visatą, kilmę ir terroir - vienoje knygoje, kurios autorius žinomiausias Prancūzijos sūrio ekspertas - Tristanas Sicardas.
Knygoje, suskirstytoje pagal sūrio rūšis, pristatoma daugiau kaip 400 sūrių, kuriuos verta pažinti - nuo šviežio ir presuoto sūrio iki mėlynojo pelėsio, minkšto ir tepamo sūrio. Prie kiekvieno sūrio pateikta jį identifikuojanti iliustracija, pagrindiniai duomenys, pavyzdžiui, pieno rūšis ir riebumas, ir trumpas, įsimintinas aprašymas. Skaitytojai ras netikėtų sūrių, kuriuos geriausia lydyti (Hushållsost), geriausia patiekti atskirai (Bovški Sir) ir net labiausiai smirdinčius (pasiimkite Allgäuer Weisslacker ir pažiūrėkite, ką mano kompanija). Prie knygos pridedama dešimtys žemėlapių, aromatų ratas, padedantis išlavinti skonį, sūrių lentų sudarymo vadovas, patarimai, kaip derinti sūrius su vynu, alumi, viskiu, sidru, ir dar daugiau.
Mokytis dar niekada nebuvo taip skanu!