Mažiausiai 60 metų senumo Tempranillo vynuogės, sudarančios 89% šiame vyne, yra renkamos iš Brinas, Rodenzo ir Villalba vynuogynių. Graciano vynuogės, papildančios likusią dalį, renkamos išskirtinai iš Montecillo vynuogyno, esančio Fuenmayor apylinkėje.
Vyno gaminimo metu, alkoholinė fermentacija vyko nerūdijančio plieno statinėse, maceracija truko 78 dienas. Fermentuotos vynuogių sultys brandinamos 4 metus naudotose (4 metų senumo) amerikietiško ąžuolo statines.
Intensyvios vyšnių, rubino spalvos vynas pasižymi labai kompleksišku aromatu. Intensyvi kvapų puokštė prisotinta balzaminio acto, vanilės, juodojo šokolado, džiovintų vaisių ir likerizuotų vyšnių aromatais. Skonyje, puikios struktūros, minkštas vynas su švelniais, nugludintais taninais, dėl ilgo brandinimo statinėse.
Patiekite 16-18 °C su ant grotelių kepta mėsa, žvėrienos troškiniu, ispanišku kumpiu ar dešrelėmis, puskiečiais sūriais.
A perfumed nose of plums, mulberries, mushrooms, caramel, sweet tobacco and sweet spices. Full-bodied with velvety, fine tannins and lively acidity. Balanced and supple with a creamy texture. Delicate and precise with a long, polished finish. 90% tempranillo and 10% graciano. Drink or hold.
They used the words subtlety, elegance, finesse, delicacy and silk to define the 2015 Gran Reserva 904 Selección Especial, a blend of 90% Tempranillo from their vineyards in Villalba, Briñas and Rodezno with 10% Graciano from the Montecillo vineyard in Fuenmayor that was picked 23 days later than the Tempranillo. The grapes were sorted optically for the first time, and they fermented in stainless steel where the wine went through malolactic too. The wine was put in barrel in January 2016—used American oak barrels built by their own coopers—where it matured for four years, during which time it was racked every six months. 2015 was a healthy vintage with balanced ripeness that delivered wines with good aging potential. They thought the wine needed a little more time in bottle to polish those tannins and have decided to hold it and release the wine around March 2023; it will be marked Selección Especial, the first 904 to do so, as they have very high hopes for this year and believe it's one of the finest vintages. They think it will develop the sophistication in the palate with a little more time and that is should achieve the silkiness that is the signature of 904. This is very 2015; I saw quite strong tannins in all the 2015 wines I tasted from Rioja Alta. There are some 150,000 bottles of this.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.