Raudonasis sausas
Dėl puikiaus 2019-ųjų derliaus vynai išsiskiria balansu, patraukliu gaivumu ir apvaliais, šilkiniais taninais.Vidutinio svarumo bei intensyvaus ir ilgai išliekančio poskonio vynas pagamintas iš rankomis skinamų vynuogynų:Mayorita, Rebollar ir Bardal. Vynuogynai išsidėstę 500-600 metrų virš jūros lygio, o vynmedžiai buvo pasodinti molio ir kalkakmenio dirvožemyje daugiau nei prieš 40 metų. Sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno statinėse. Vynas brandintas dvejus metus: iš pradžių - naujose amerikietiško ąžuolo statinėse. Vėliau, dar metus vynas brandintas naudotose ąžuolinėse statinėse.
Vynas intensyviai kvepia braškių džemu, nokiomis vyšniomis, juodaisiais serbentais,vanile, kokosu, saldymedžiu, oda, dūmu.
Likutinis cukraus kiekis - 2 g/l
Rūgšties kiekis -5,1g/l.
Tiekti 16-18 °C temperatūros, vynas puikiai dera su jautienos, ėrienos ar žvėrienos patiekalais, troškiniais, brandžiai kietaisiais sūriais.
Attractive aromas of sweet spices, smoke and seaweed. Some roasted nuts. Hints of Iberico ham. Medium-bodied with a nice rounded character to the tannins and juicy fruit. Pure tempranillo. Drink now.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com