Raudonasis sausas
Švelnus, subalansuotas, šiltas vynas atsiskleidžia per intensyvius gervuogių ir slyvų aromatus. Burnoje dominuoja tamsių uogų skonis bei švelnūs ir gerai integruoti taninai. Klasikinis "Primitivo" puikiai tinkantis šio vyno stiliaus gerbėjams.
Vynmedžių amžius apie 10 metų. Maceracija vyko apie 8-10 dienų 20-22°C temperatūroje. Vynas mažiausiai 3 mėn. brandintas nerūdijančio plieno talpyklose ir 2 mėn. butelyje.
Tiekti 16-18 °C prie lazanijos, pastos su mėsos padažu, keptų dešrelių, picų.
Vos keli žingsniai nuo Jonijos jūros ir saulėtų Salento plynaukščių, Apulijos širdyje, įsikūrusi istorinė Leone de Castris vyninė – tikras Italijos vyndarystės simbolis, kurio istorija siekia net XVII amžių.
Vyninę 1665 metais įkūrė ispanų kilmės markizas Oronzo Arcangelo Maria Francesco Leone de Castris, kuris sužavėtas Salento kraštu, nusprendė čia kurti vyno ūkį. Tačiau tikrasis lūžis įvyko 1925 m., kai vyninė tapo pirmuoju ūkiu Apulijoje, pradėjusiu vyną pilstyti į butelius. Iki tol šio regiono vynai buvo išvežami didelėse talpose kaip žaliava.
1943 metai pažymėjo naują etapą – tuomet pradėtas gaminti pirmasis Italijos rožinis vynas „Five Roses“, kuris netrukus tapo sėkmingai eksportuojamu vynu į JAV ir iki šiol yra laikomas kultiniu visame pasaulyje.
Vyno stilius
Leone de Castris vynai garsėja savo ekspresyvumu ir gebėjimu atskleisti Apulijos terroir unikalumą. Rožiniai vynai – ypač „Five Roses“ – išsiskiria sodria spalva, ryškiais raudonųjų uogų, vaisių bei rožių aromatais ir puikia pusiausvyra tarp gaivumo, rūgšties ir minerališkumo. Senieji – net 50 metų amžiaus – vynmedžiai suteikia vynams ypatingos koncentracijos ir autentiškumo. Derlius renkamas kruopščiai, siekiant išsaugoti kiekvienos uogos kokybę.
Ikoniško vyno vynuogynai
Vyninė valdo vynuogynus, augančius molingoje dirvoje, idealiai tinkančioje tokioms veislėms kaip ‘Negroamaro’ ar ‘Malvasia Nera’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Leone de Castris vynai brandinami dažniausiai nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų maksimalų šviežumą ir aromatų grynumą. Kai kurie raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse, suteikiant jiems struktūros ir kompleksiškumo. Rožiniai vynai geriausiai atsiskleidžia jauni, bet aukštesnės klasės buteliai, tokie kaip „Five Roses Anniversario“, puikiai tinka ir brandinimui.
Šiandien Leone de Castris išlieka viena iš prestižiškiausių Italijos vyninių, kuri puikiai derina istoriją, inovacijas ir Salento kultūrinę dvasią.