Šis likeris gaminamas įpilant į alkoholį karčiųjų apelsinų žievelių, žolelių ir šaknų.
Patiekti šaltą -5 - -8 laipsnių. Puikiai tinka kaip aperityvas ir kaip didžestyvas. Rekomenduojama išbandyti sumaišant šį likerį su sodos vandeniu, džinu ar proseku.
Seserys Rita ir Giusy Russo puoselėja savo šeimos patriarcho – prosenelio Francesco – dar prieš 150 metų Sicilijoje, visai netoli sostinės Palermo, pasodintą citrinmedžių sodą. 1990-siais būtent Russo šeima buvo pirmoji pradėjusi dabar jau ko ne visos Sicilijos simboliu patapusio Limoncello likerio gamybą. Pasaulį pakerėįo seserų pastangos kuriant likerius: naudojami arba pačių sode užauginti produktai, arba itin kruopščiai atsirinkti užsienio ingredientai: cinamonas iš ceilono, ar šokoladas iš žymiausių pasaulio gamintojų. Rita ir Giusy apsėstos natūralumo idėja – jos ne tik skrupulingai pagamintų likerių nefiltruoja, kad būtų išsaugotas visas natūralus gėrimo skonis, bet ir kiekvieną buteliui rankomis užklijuoja etiketę ir apriša įvairiomis žolelėmis. Likeriai tinka ne tik kokteilių maišymui, bet ir derinti su ledais ar ragauti atskirai.