Raudonasis sausas
Sultingas, gaivus, švelniai aštrus, vidutinio kūno vynas daromas fermentuojant sultis, paliekant 1/4 dalį vynuogių su šakelėmis. Spanguolių, aviečių, rožių žiedlapių aromatų vyno 20% brandinta ąžuolo statinėse.Prieskoniškas, raudonųjų slyvų poskonis.
Patiekti 14-16°C prie patarškos, anties patiekalų, ėriuko šonkauliukų ar jautienos tartaro, daugiaryžio su baravykais.
This wine opens with lovely scents of cranberry and raspberry. Those juicy, fresh flavors follow to a lightly spicy, medium-bodied palate with a gentle hint of cholocate. It was fermented with one-quarter whole clusters and aged in 20% new French. PAUL GREGUTT
Outer quote mark Avni is built around Larry Stone’s estate vineyard in the Eola Hills, and supplemented by similar sites. Even though it’s Stone’s entry-level wine, it’s not simple; instead it reflects the shallow soils of the Eola–Amity Hills in all their mineral tension: The wine is bright and tightly packed, weaving rose-petal notes and whole-cluster spice with dark plum-skin flavors. It sustains a lovely vibrancy of flavor, grounded and direct.
„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.